peak shaver
Batteriet som skal øke kapasiteten i distribusjonsnettet i Lierne. Foto: Eidsiva Energi

Det er så langt oppnådd positive resultater fra testingen av batteriet som ble installert i Tensio sitt distribusjonsnett i Lierne i Trøndelag rundt årsskiftet.

Rundt årsskiftet installerte Eidsiva gjennom satsningen Peak Shaper det første batteriet som er til leie for nettselskap, i Tensios 22 kV-nett i Lierne i Trøndelag, slik Energiteknikk omtalte. Bruken av batteriet blir testet av de to selskapene som en del av det Enova-støttede storskala demonstrasjonsprosjektet SmartGrids IDE. Det er nå...
Artikkelen er 414 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.