ruyter
Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund. Foto: Hafslund

Finn Bjørn Ruyter tar over etter Liv Monica Stubholt.

  • Øyvind Zambrano Lie

Finn Bjørn Ruyter tar over som styreleder i Hafslund Oslo Celsio etter Liv Monica Stubholt, skriver selskapet i en pressemelding.

Liv Monica Stubholt har vært styreleder i Hafslund Oslo Celsio AS siden 2017 og var også styreleder i Klemetsrudanlegget AS i 2015-2017.

Selskapet eies av Hafslund Eco (60 prosent), Infranode (20 prosent) og HitecVision (20 prosent), etter at Fortum solgte sin eierandel på 50 prosent i mars i fjor.

Naturlig

Etter et år med nye eiere er det naturlig at konsernsjefen i Hafslund, majoritetseieren i Hafslund Oslo Celsio, går inn som styreleder i selskapet, fremholdes det i pressemeldingen. Ruyter er også styreleder i Hafslunds deleide vannkraftselskap, Hafslund Eco Vannkraft.

stubholt
Liv Monica Stubholt er avtroppende styreleder i Hafslund Oslo Celsio. Foto: Hafslund Oslo Celsio

– Vi i Celsio er svært takknemlige for at Liv Monica sjenerøst har delt sin kunnskap og kompetanse og sitt enestående engasjement på fornybarområdet med oss. Liv Monicas innsats er en viktig årsak til at vi er her vi er i dag, sier administrerende direktør i Hafslund Oslo Celsio, Knut Inderhaug.

– Samtidig er det en stor styrke for oss i den tiden vi nå går inn i, at vår største eier går så tungt inn i styret vårt. Vi ser frem til å samarbeide tett og godt med Finn Bjørn Ruyter og det nye styret, sier Inderhaug.

Viktig selskap

– Vi er veldig glade for det arbeidet Liv Monica har gjort, og for at hun har hatt vervet over en lengre periode. Hun har bidratt med sterk kunnskap om avfallsforbrenning, fjernvarme og karbonfangst og lagring, og vi vil fortsette å trekke på hennes tunge ekspertise på andre måter enn gjennom styreledervervet. Hafslund Oslo Celsio er et viktig selskap for Hafslund, og jeg ser frem til å følge selskapet tett fremover som ny styreleder, sier Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund.

Flere nye

Hafslund Oslo Celsio får også to nye styremedlemmer ved at Per Langer og Toril Benum kommer inn. Det skjer også endringer blant de ansattvalgte representantene til styret. Erik Åstebøl-Storaas går ut av styret, og Oda Storhaug kommer inn.

Det nye styret i Hafslund Oslo Celsio ser etter generalforsamlingen 11. september 2023 slik ut:

Styreleder:

  • Finn Bjørn Ruyter

Styremedlemmer: 

  • Toril Benum
  • Ulrika Jardfelt
  • Per Langer
  • Kari Ekelund Thørud
  • Ansattvalgte medlemmer av styret:
  • Agnar Bjarne Thesen
  • Jane Koppang
  • Oda Storhaug