Stolpe
Foto: W. Carter/Wikimedia Commons

Fredag ble det signert en avtale om å ta Ustekveikja Energi inn i Yve-konsernet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Yve er morselskap til Polar Kraft, Kraftriket og Smart Energi. Fra 1. januar 2024 inngår også Ustekveikja Energi i porteføljen, skriver Yve i en pressemelding. De fire selskapene har om lag 250.000 kunder.

Ustekveikja Energi ble etablert på Geilo i 1992, og eies i dag av Hol kommune gjennom Ustekveikja Holding.

Ustekveikja Energis ansatte er i dag lokalisert på Geilo i Hallingdal og i Oslo. Kontorlokasjoner og arbeidsplasser kommer til å bestå når Ustekveikja Energi blir en del av Yve-konsernet fra nyttår.

Yve er eid av 13 lokale offentlig eide energiselskap; Fredrikstad Energi, Nordkraft, Salten Kraftsamband, Lofotkraft, Orkland Energi, Valdres Energi, Telemark Energi, Stange Energi, Ringerikskraft, Kraftia, Nord-Østerdalen Kraftlag, Krødsherad Energi og Lærdal Energi.