CARSTEN STIG JENSEN
– Vi kommer til å prioritere søknader som gir mye kraft, regulerbar kraft og mye effekt, sier seksjonssjef Carsten Stig Jensen i NVE. Foto: Stein Arne Bakken

– Vi har ennå ikke sett noe til den store økningen i konsesjonssøknader som Småkraftforeningen viser til, det blir spekulasjoner. I dag har vi et begrenset antall søknader til behandling.

  • Stein Arne Bakken

– Vi forholder oss til dagens søknadsmengde, men er klar over at antallet nok vil øke fremover, sier Carsten Stig Jensen, som leder seksjonen Vannkraftkonsesjoner i NVE. Seksjonssjefen går i rette med kritikken fra daglig leder Knut Olav Tveit i Småkraftforeninga om at direktoratet vil bli et hinder for utbygging...
Artikkelen er 733 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.