kabel
Illustrasjonsfoto. Statnett

Den forventede store prisforskjellen mellom Norge og Danmark indikerer høye sosioøkonomiske fordeler med fornyelse av Skagerak 1 og 2.

Det slås fast i en felles rapport fra systemoperatørene i Norge, Danmark, Sverige og Finland, Nordic Grid Development Perspective 2023, som ble lagt fram onsdag. I dag er overføringskapasiteten mellom Norge og Danmark 1700 MW, fordelt på fire Skagerrak-forbindelser. De to eldste, Skagerrak 1 og 2, har en samlet kapasitet på...
Artikkelen er 268 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.