filipstad
Filipstad grenser til Aker Brygge i øst og Frogner i nord. Foto: Kjetil Ree/Wikimedia Commons

En felles energisentral med lokal sjøvannsvarmepumpe og eksport av både varme og kjøling anbefales som energikonsept når Filipstad i Oslo skal utvikles.

  • Rasmus Halvorsen

Det kommer frem i en konseptutredning som Hafslund Oslo Celsio og Elvia har laget, med hjelp fra Multiconsult, eiendom- og byfornyelsesetaten, klimaetaten og grunneierne (Bane nor eiendom og Oslo havn). Områdeplan for Filipstad ble vedtatt i 2020, og målet er at Filipstad skal utvikles til et attraktivt byområde der det...
Artikkelen er 610 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.