celsa mo i rana
Celsas stålverk i Mo i Rana. Foto: Mo Industripark

Statnett og Svabo Industrinett vil være med å spleise på et flimmerhemmende anlegg i Mo i Rana, med leveringstid på to år.

Celsa bruker en lysbueovn på 75 MVA for å gjenvinne skrapmetall og gjøre det om til armeringsstål ved sitt verk i Mo i Rana. Ovnen gir raske variasjoner i effekten som trekkes fra nettet, og forårsaker spenningsforstyrrelsen flimmer. Etter mange år med uenighet, påla Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE...
Artikkelen er 1039 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.