Havvind
Illustrasjonsfoto: Ørsted

Dermed vil verken Hafslund eller Fred. Olsen søke på Sørlige Nordsjø II.

Ørsted har trukket seg fra konkurransen om å bygge ut havvind på norsk sokkel, kun to dager før fristen for å søke om forhåndsgodkjenning for Sørlige Nordsjø II, skriver Dagens Næringsliv.

Det var Bonheur som meldte om dette i en børsmelding. Selskapet samarbeidet med Ørsted via Fred. Olsen Seawind i en av grupperingene som hadde planer om å søke.

Ørsted trekker seg ut av Blaavinge-konsortiet på grunn av «prioritering av investeringer i porteføljen,» skriver Bonheur.

Fred. Olsen Seawind og Hafslund fortsetter å satse på havvind i Norge i Blaavinge-konsortiet, men er «ikke i posisjon» til å søke om Sørlige Nordsjø, opplyses det i børsmeldingen.

Ørsted har hatt problemer i USA, der de nylig måtte skrote to havvind-prosjekter.

Fra før har Norsk Hydro, samt Vattenfall og Seagust, sagt at de ikke kommer til å konkurrere om Sørlige Nordsjø II, skriver Dagens Næringsliv.

Fred. Olsen og Hafslund sier de fortsatt vil jobbe med flytende havvind på Utsira Nord. Der har imidlertid tildelingsprosessen stoppet opp på grunn av problemer med å få den godkjent av Eftas overvåkingsorgan Esa.