aasland
Energiminister Terje Aasland (Ap). Foto: Bernt Sønvisen

Frp vil at NVE ikke lenger skal vente på klarsignal fra Statnett. Energiministeren svarer at det er manglende erfaring med solkraftens virkning i kraftsystemet.

«Er det en grunn til at NVE må først vente på tilbakemelding fra Statnett før de kan tildele saksbehandler og begynne saksbehandling av bakkemontert solanlegg», spurte Frps Terje Halleland nylig i et skriftlig spørsmål til energiminister Terje Aasland (Ap). «I dag tildeler ikke NVE saksbehandler, uavhengig av størrelse på anlegg,...
Artikkelen er 316 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.