tønnesen
Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Mer effekt og pumpekraft må komme som følge av markedsdesignet, ikke ved at eierne pålegger selskapene å bygge, mener Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen.

  • Øyvind Zambrano Lie

I sitt høringsinnspill til Totalberedskapskommisjonen påpekte Statnett at den samfunnsøkonomiske verdien av pumpekraft og effekt trolig er vesentlig høyere enn den bedriftsøkonomiske. Derfor mente Statnett at man bør vurdere eierstyring for å få bygget ut mer effekt og mer pumpekraft. – Er det en god idé, spør Energiteknikk Statkraft-sjefen i...
Artikkelen er 592 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.