kabel
Illustrasjonsfoto. Statnett

Energinet og Statnett skal undersøke den tekniske gjennomførbarheten og mulige fordeler av en ny, hybrid strømforbindelse.

Det skriver danske Energinet i en pressemelding. Strømforbindelsen vil bringe inn havvind fra havvindområder nær en dansk energiøy i Nordsjøen og fra et område i den norske delen av Nordsjøen kalt Sørvest F. «Energinets samarbeid med Statnett om å utrede en ny hybrid strømforbindelse mellom Danmark og Norge er et...
Artikkelen er 301 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.