lofotkraft
Illustrasjonsfoto: Elmea

«Utfordringer med imperfekte markeder i sør bør ikke løses med høyere nettleie i nord», skriver Arva.

Olje- og energidepartementet har foreslått å forlenge den midlertidige forskriften for Statnetts omfordeling av flaskehalsinntekter. Ordningen skal redusere den økonomiske belastningen for nettkunder i prisområder med høy kraftpris, ved å bruke deler av Statnetts flaskehalsinntekter til tariffstøtte for nettap. Nettselskaper nord for Dovre, i lavprisområdene NO3 og NO4, er kritiske...
Artikkelen er 754 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.