brandtun aanensen
Teknisk sjef i REN Hans Brandtun (t.v.) og administrerende direktør i NEK, Leif T. Aanensen, ønsker fortgang i utbyggingen av 400 volt-nett. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Overgangen fra 230 volt IT til 400 volt TN går for tregt, mener REN og NEK.

Om lag 80 prosent av lavspentnettet i Norge er 230 volt, bare rundt 20 prosent er 400 volt. Bortsett fra i Albania, Iran og Norge, er det ikke vanlig å bruke 230 volt i lavspentnettet.  Unntaket er til små lokale nett, i for eksempel helsesektoren og industrien, hvor påliteligheten må...
Artikkelen er 1194 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.