demo hyderogen
Demonstrasjonsenheten for elproduksjon med hydorgen som ble presentert i Göteborg tirsdag. Foto: Hitachi Energy

Byggeplasser, gruveanlegg, skip til kai, sykehus og hoteller skal kunne få strøm laget av hydrogen, ifølge Hitachi Energy.

I Göteborg tirsdag lanserte Hitachi Energy en demonstrasjonsenhet for hydrogen-drevet generator som alternativ til dieselgeneratorer. Generatoren skal sørge for strømforsyning og varme til anlegg som er vanskelige å avkarbonisere, som for eksempel anleggsplasser, fjerntliggende områder, datasentre og sykehus, skriver selskapet i en pressemelding. 1 MVA Den minste generatoren leverer kraft...
Artikkelen er 229 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.