flom
Statkraft har fått penger til et prosjekt for å bedre prognosene for snøsmelting. Illustrasjonsfoto: Å Energi

Statkraft, ABB, Elmea og Fornybar Norge får penger fra Forskningsrådet til blant annet bedre smeltevannprognoser, PFAS-frie brytere og sanntidskvalifisering av reguleringsreserver.

Det går fram i en pressemelding fra Forskningsrådet. Blant annet får Statkraft 12,6 millioner kroner til prosjektet SnowInflow, som skal gi bedre vannprognosener i forbindelse med snøsmeltingsperioden. Statkraft får også 4 millioner kroner til prosjektet Graphic Processing Unit-acceleratred optimization of hydropower. ABB Electrificationg Norway AS fått 16 millioner kroner til...
Artikkelen er 268 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.