heggedal
Transformatoren fra Kolektor Etra er et av verdens mest gjennominstrumenterte på dette nivået. Elvias prosjektledelse for Heggedal transformatorstasjon Thomas Hedegaard (f.v.), Karl Eide Pollestad (prosjektleder) og Per Kristian Furuheim. Foto: Atle Abelsen

Elvias ombygde transformatorstasjon i Heggedal ble et internasjonalt spydspissprosjekt innen digital stasjon.

  • Atle Abelsen

Heggedal er ikke den første digitale transformatorstasjonen verken internasjonalt eller i Norge, men antakelig den mest komplekse. Prosjektet ble påbegynt med planleggingen allerede i 2018. Kontraheringen ble utført i 2021, og senere samme år startet de fysiske arbeidene med å bygge om fra et konvensjonelt, utendørs luftisolert koblingsanlegg til et...
Artikkelen er 926 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.