Det er installert dobbelt så mange megawatt solenergi i Norge i 2023 enn i fjor. Foto: Shutterstock

2023 blir det første året der antallet nye megawatt fra solenergi er høyere enn fra alle andre energikilder til sammen.

  • Atle Abelsen

Statistiske kilder fra Elhub viser at det rett før årsskiftet er installert 294,8 MW ny solenergiproduksjon i Norge. Dette er ikke bare en dobling av fjorårets installasjon (151,6 MW) som igjen var en drøy tredobling fra 2021, men også tre femdeler av den totale nye installerte effekten fra alle norske...
Artikkelen er 554 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.