Hydro og Lyse har søkt om konsesjon for fem nye vannkraftverk i Røldal-Suldal. En oppgradering og utvidelse av dagens anlegg vil kunne gi brutto 800 GWh økt årlig kraftproduksjon og 650 MW økt effekt. Foto: Hydro Energi

Dette vil bli den største vannkraftoppgraderingen som er gjort de siste førti årene, med en økning av effekten på 650 MW.

Gjennom det felleseide selskapet Lyse Kraft DA, har Lyse og Hydro nå søkt konsesjon for å oppgradere de 60 år gamle kraftverkene i Røldal-Suldal med fem nye vannkraftverk som vil mer enn doble antall hestekrefter. Samlet investering kan bli opp til 7-8 milliarder kroner, med byggestart tidligst i 2027. Selskapene...
Artikkelen er 544 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.