driftssentral
Nettselskapene ønsker seg skybaserte nettinformasjonssystemer og andre fagsystemer oftere enn før. Illustrasjonsfoto fra AMS-sentralen til FEAS, i dag Norgesnett. Foto: Atle Abelsen

Der vil også de fleste kundene ha sine løsninger for nett- og kundeinformasjon. Men tida går fort for det bransjeutviklede fagsystemet.

  • Atle Abelsen

Da Linjas divisjonssjef Per Jarle Paulsen fyrte av ei breiside mot «deler av leverandørbransjen» under årets Smartgridkonferanse i slutten av september, skapte det bruduljer hos noen av leverandørene av fagsystemer. Paulsen hevdet å være et «gissel i et fagsystem», han kritiserte «systemleverandører (som) beskytter sine erobringer og sørger for å...
Artikkelen er 1066 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.