loch ness
Loch Ness i Skottland, hvor Statkraft planlegger å bygge pumpekraftverk. Foto: Sam Fentress/Wikimedia Commons

Statkraft har kjøpt rettighetene til prosjektet Red John, et pumpevannkraftverk på 450 MW som skal hente vann fra Loch Ness i Skottland.

Prosjektet, som ligger ved Inverness vil ha en installert effekt på 450 MW, og vil ifølge Statkraft være et viktig bidrag til å balansere kraftsystemet for å kunne ta inn mer sol- og vindkraft i strømnettet. Et pumpekraftverk fungerer som kjent slik at vannet pumpes opp i et øvre magasin...
Artikkelen er 244 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.