mast vinter
Illustrasjonsfoto: Henrik Glette/Statnett

Statnett frykter å bli en konkurrent til det kommersielle finansielle kraftmarkedet, og mener flaskehalsinntektene bør komme forbrukerne til gode, og ikke gå til å dekke tap på salg av transmisjonsrettigheter.

I rapporten Et effektiv markedsdesign for fremtidens kraftsystem understreker Statnett at de ikke bør ha noen direkte rolle i det finansielle markedet. EU-kommisjonen har foreslått at transmisjonssystemoperatørene (TSO-ene) skal tilby langsiktige transmisjonsrettigheter i form av såkalte zone-to-hub-produkter. En finansiell transmisjonsrettighet betyr at TSO-en utsteder en kontrakt om rett til en...
Artikkelen er 300 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.