svensk m ast
Foto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Norge anslås å ha tjent 50 millioner euro på å se nordiske budområder i sammenheng.

I et skriftlig spørsmål til energiminister Terje Aasland (Ap) lurer Frps Marius Arion Nilsen på om sumrestriksjonene, såkalt dynamisk snittbegrensning, hvor kraft kan sendes mot prissignalene for å utnytte nettet bedre, har virket i Norges disfavør. Det kan Aasland avvise.  Formålet med innføring av ordningen med sumrestriksjoner er å utnytte...
Artikkelen er 421 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.