juktan
Juktan kraftstasjon (bildet) kan bli bygget om til igjen å bli et pumpekraftverk. foto: Vattenfall

Juktan pumpekraftverk kan komme i drift i 2032.

Som Energiteknikk tidligere har omtalt, arbeider Vattenfall med planer om å restaurere Juktan kraftstasjon ved innsjøen Storjuktan ved Umeälven i Västerbotten til et pumpekraftverk. Juktan var Sveriges største pumpekraftverk, og var i drift fra 1979 til 1996. I 1996 ble det bygget om til vanlig kraftverk. Forstudien viser at en...
Artikkelen er 205 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.