Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen og Norden-sjef Birgitte Ringstad Vartdal presenterte storstilte investeringsplaner mandag formiddag. Energiminister Terje Aasland likte det han hørte. Foto: Øyvind Zambrano lie

– Det kan godt hende vi kommer med flere utover 2030-tallet, sier Statkrafts Norden-sjef, og opplyser at selskapet jobber med pumpekraft-prosjekter.

Mandag formiddag kunngjorde Statkraft at de planlegger å investere mellom 44 og 67 milliarder kroner i oppgraderinger av sine norske vann- og vindkraftverk, samt bygging av nye vindparker på land. Dette omfatter fem store effektoppgraderinger av vannkraftanlegg som vil gi mellom 1500 og 2500 megawatt fram mot 2030. Statkraft opplyser...
Artikkelen er 987 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.