Tellenes
Tellenes vindkraftverk ligger i rogalandskommunene Lund og Sokndal og består av 50 turbiner. Foto: Eviny

Eviny øker sin fornybarportefølje med 20 prosent.

Eviny har kjøpt vindkraftparkene på Guleslettene og Tellenes på vestkysten av Norge fra det globale investeringsselskapet BlackRock. Kjøpet øker Evinys langsiktige eierskap i fornybar energi med nærmere 20 prosent, fra 7,7 til 9 terrawatt-timer (TWh), skriver selskapet i en pressemelding.

Guleslettene vindkraftverk ligger i kommunene Bremanger og Kinn (prisområde NO3), og består av 47 turbiner med en samlet installert effekt på 197 megawatt (MW.) Anlegget produserer årlig om lag 700 GWh. Tellenes vindkraftverk ligger i rogalandskommunene Lund og Sokndal (prisområde NO2), og består av 50 turbiner med en samlet installert effekt på 168 MW og en årlig produksjon på 520 GWh.

– I dag tar vi det første steget mot å bli en solid industriell produsent av vindkraft, og vi er glade for at verdiskapning fra kritisk infrastruktur vil tilfalle våre regionale og nasjonale offentlige eiere. Kjøpet av vindparkene er en strategisk, langsiktig og industriell beslutning for Eviny i tråd med våre vekstambisjoner, og som passer godt sammen med vår etablerte vannkraftproduksjon, sier konsernsjef i Eviny, Ragnhild Janbu Fresvik, i meldingen..

Partene har avtalt en selskapsverdi på 537,5 millioner euro for de to vindparkene.

– Vindparkene Guleslettene og Tellenes er lokalisert i områder av Norge med betydelige vindressurser. De er bygget og styrt ved bruk av nyere turbin- og styringsteknologi, og har nylig blitt satt i drift med høy driftsstabilitet. Dette er to attraktive vindparker, og som industriell eier har vi langsiktige utsikter for videre utvikling av begge vindparkene, sier Fresvik.

BlackRock har bygget begge vindparkene: Tellenes ble satt i drift i 2017 mens Guleslettene ble satt i drift i 2021.