hydro årdal
Hydros aluminiumsfabrikk i Årdal. Foto: Hydro

Hydros fornybarselskap Hydro Rein og Årdal Energi Holding har signert intensjonsavtale om utvikling av fornybare prosjekter i Årdal.

Målet med avtalen er å kartlegge hvilke behov industrien har og mulighetene for kraftutvikling i regionen, skriver Hydro Rein i en pressemelding.

Partene har ikke konkrete prosjekter å vise til enda, men skal bruke tiden fremover på å identifisere energiløsninger som kan bidra til nye grønne industrietableringer og for å styrke eksisterende industri i Årdal.

Årdal Energi Holding AS er heleid av Årdal kommune. Konsernet skal være en pådriver for å sikre og utvikle fornybar energi og infrastruktur til innbyggere og næringsliv i Årdal, og dessuten være kommunens fagmiljø på dette, opplyses det i meldingen.