blyverket
Forbrukerrådet leder Inger Lise Blyverket. Foto: Øyvind Zambrano Lie

– Det er absurd at det er så store prisforskjeller for å selge eksakt samme produkt, sier Forbrukerrådets direktør.

Mange strømkunder betaler tusenvis av kroner mer enn de må, viser Forbrukerrådets oversikt over selskapenes påslag når de selger strøm.

Det er store forskjeller når det kommer til hva strømsalgselskapene tar for å fakturere strøm til kundene. Påslagene varierer fra 0 til 26 øre, noe som utgjør en forskjell på over 4 000 kroner i året med et standardforbruk på 16 000 kWh, skriver Forbrukerrådet i en melding. (Se liste nederst i saken).

– Selskapene spiller opplagt på forbrukernes manglende innsikt, eller lurer kundene inn i avtaler de ikke skjønner. Strøm er strøm, og de færreste ønsker å betale mer enn de må, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet i meldingen.

– Det er absurd at det er så store prisforskjeller for å selge eksakt samme produkt. At flere selskaper også prakker på kundene sine unødvendige tilleggstjenester, slik som «strømforsikring» og «grønn strøm» hjelper heller ikke, sier hun.

Hun anbefaler alle å sjekke strømavtalen sin du har på Forbrukerrådets sammenligningstjeneste.

Selskapenes samlede påslag består som regel av et påslag pr kWh og et fast månedlig gebyr. Dette kommer i tillegg til selve kraftprisen som settes time for time på strømbørsen. Det eksisterer også avtaler med minuspåslag, men her settes du over på en dyr avtale etter at kampanjetiden er over, understreker Forbrukerrådet.

– Vær også oppmerksom hvis strømsalgselskapet ditt tar kontakt etter at du har bestemt deg for å bytte. Det er på ingen måte gitt at dette er et bedre tilbud enn det du har valgt å bytte til, sier Blyverket.

strømavtaler
Klikk på listen for å gjøre den større. Listen viser de dyreste spotprisavtalene for kunder i Oslo med et forbruk på 16.000 kWh per år. Kilde: Forbrukerrådet