SINTEF Energy-laboratoriet i Trondheim skal brukes i Mission-prosjektet. Foto: SINTEF

Mission, et nytt EU-prosjekt, skal utvikle og demonstrere tre nye SF6-frie bryteranleggskomponenter for mellom- og høyspenning.

Utviklingen av SF6-frie bryteranlegg blir stadig viktigere. SF6 (svovelheksafluorid) er den mest potente drivhusgassen vi kjenner til, hele 24.300 ganger verre enn CO2. – Her er det et teknologihull som må fylles, så det er veldig bra at vi har sikret finansiering for å forske på dette, sier Atle Pedersen,...
Artikkelen er 553 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.