svorka
Maskinsalen i Svorka kraftverk. Foto: Statkraft

Frykter minstevannføring og redusert fleksibilitet vil svekke forsyningssikkerheten.

Som Energiteknikk har omtalt, leverte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i oktober 2022 en innstilling til Olje- og energidepartementet (OED) for reviderte konsesjonsvilkår for Svorka kraftverk i Surnadal kommune i Møre og Romsdal. Innstillingen ville ifølge NVE redusert kraftproduksjonen med 15,5 GWh/år. Målet er å bedre forholdene for fiskebestandene i...
Artikkelen er 1056 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.