Driftssentral. Illustrasjonsfoto: Aneo

I desember ble for første gang en vindkraftprodusent godkjent som aktør i reservemarkedet for frekvensbevaringsreserver (FCR) i Norge.

Godkjenningen var midlertidig, og varte ut 2023. Hvem som er aktører i FCR-markedet er konfidensielt. I 2024 starter implementeringen av nye tekniske krav for å levere dette balanseproduktet. De nye tekniske kravene åpner for at også andre teknologier enn vannkraft kan delta i markedet. Alle aktører må gjennom en ny,...
Artikkelen er 755 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.