kabel
Illustrasjonsfoto. Statnett

Statnett prioriterer pristak på energileddet, og peker på fallende flaskehalsinntekter.

Regjeringen besluttet før jul å forlenge ordningen der Statnett kan overføre penger fra sine ekstraordinært høye flaskehalsinntekter for å kompensere for dyre nettap for nettselskaper i høyprisområder og slik holde nettleia der nede. Statnett har nå vurdert beløpet som eventuelt kan utbetales i ordningen opp mot prognostiserte kostnader og inntekter...
Artikkelen er 376 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.