trondheimsfjorden
Trondheimsfjorden, Orkland. Foto: Ryan Hodnett

Åfjord-Snilldal skulle vært ferdig i august 2028. Nå kan det drøye til desember 2029.

Statnett har lenge arbeidet med å bygge en ny 420 kV ledning for å forbedre forsyningssikkerheten og øke overføringskapasiteten gjennom Midt-Norge. Denne ble ca. 2/3 ferdigstilt i 2019. For den siste tredjedelen, Åfjord-Snilldal, som blant annet omfatter en 7 kilometer lang sjøkabel i Trondheimsfjorden, har Statnett tidligere fått utsatt frist...
Artikkelen er 670 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.