Norges lengste 420 kV fjordspenn på 4,9 km over Sognefjorden skal rives i 2028. Foto: Statnett/Ole Gustav Berg

Praktiske hensyn og miljøhensyn ligger til grunn for at Statnett søker tillatelse til å flytte traseen over Sognefjorden noen hundre meter sørover

Artikkelen er endret på grunn av feil beskrivelse av ledningen som skal rives. 16. januar 2024 kl. 23:59 I dag er Norges lengstefjordspenn på 4,9 km over Sognefjorden (66 kV) fra Fatlaberget i nord til Ramnaberget i sør. Nå vil Statnett bygge et fjordspenn som skal overgå dette når de...
Artikkelen er 790 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.