stav
Sverige har kommet lenger enn Norge i å analysere hvordan kraftnettet skal driftes i en krise, ifølge Christian Stav, konsernsjef i NTE og medlem i Totalberedskapskommisjonen. Foto: Øyvind Zambrano Lie

– Kompetansen sitter i en generasjon som er i ferd med å pensjonere seg. Vi har senket skuldrene for lenge, advarer Christian Stav.

På NVEs kraftberedskapskonferanse på Lillestrøm onsdag advarte Stav om at kraftforsyningen er for dårlig rustet mot krig. Stav er konsernsjef i NTE, og var medlem i Totalberedskapskommisjonen. – Vi må være i stand i en krisesituasjon til å drifte nettet manuelt. Det er jeg usikker på om vi klarer i...
Artikkelen er 1027 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.