Dette utbyggingsprosjektet, gir store muligheter for energieffektivisering i Stovner bydel, mener Erik Nyfeldt i Hafslund Oslo Celsio. Foto: Celsio

Vil frigjøre 10 GWh elektrisk kapasitet.

Hafslund Oslo Celsio (Celsio), utvider nå fjernvarmenettet på Stovner i Oslo, for å kunne levere fjernvarme til flere bygg i bydelen.

I januar startet gravearbeidet, og i løpet av 2024 skal Celsio anlegge tre kilometer med nye fjernvarmerør i Haavard Martinsens vei og Fossumveien på Stovner.

Den nye hovedtraseen for fjernvarme vil gå i Haavard Martinsens vei og Fossumveien fram til Stovner senter. Foto: Celsio

Når den nye rørinfrastrukturen er på plass neste høst, kan  næringsbygg i området koble seg til fjernvarmenettet.

–   Dette utbyggingsprosjektet som vi har fått i stand i samarbeid med Enova, gir store muligheter for energieffektivisering i Stovner bydel. Hvis alle kontor- og industribygg i denne nye delen av fjernvarmenettet, blir fjernvarmekunder, vil det frigjøre 10 GWh elektrisk kapasitet, noe som tilsvarer et års forbruk av oppvarming og varmtvann for cirka 900 leiligheter, sier Erik Nyfelt i Celsio i en pressemelding.

Her kommer fjernvarmen

Den nye hovedtraseen for fjernvarme vil gå i Haavard Martinsens vei og Fossumveien fram til Stovner senter. Celsio håper på mange nye kunder langs disse veiene og i nærliggende områder.

–   Vi vet at mange næringsbygg i dette området vil ha mye å vinne på å koble seg til fjernvarmenettet. For kundene er fjernvarme enkelt, sikkert og rimelig og bidrar til et godt klima både inne og ute, sier Nyfelt.

Stovner bad og andre næringsbygg

Celsio har allerede inngått avtale med flere nye kunder, blant annet nye Stovner bad som skal åpne sommeren 2026. I det nye badeanlegget skal både bassengene, dusjene og lokalene varmes opp med fjernvarme. I tillegg skal Celsio i byggeperioden, fra høsten 2024, forsyne byggeplassen med byggvarme / byggtørke basert på fjernvarme.