Solveig Gjerde Hjelle overtar ansvaret for Lyse-konsernets sluttbrukervirksomhet Foto: Lyse

Solveig Gjerde Hjelle er ansatt som ny administrerende direktør i Lyse Energi. Hun får ansvaret for 120.000 strømkunder.

Lyse Energi AS er Lyse-konsernets sluttbrukervirksomhet og strømleverandør. Selskapet er ansvarlig for salg, markedsføring og konseptutvikling av energiløsninger til hjem, boligselskap og bedrifter blant annet innen strøm, gass, fjernvarme og kjøling. I tillegg skreddersyr selskapet også løsninger for elbillading, energimåling og rapportering, samt styring av energi og effektforbruk.

Solveig Gjerde Hjelle er utdannet siviløkonom, har vært en del av Lyse siden 2007 og kommer fra rollen som økonomidirektør i forretningsområdet Infrastruktur og Sirkulær Energi.

Hjerte for kundene
Flertallet av innbyggere i Sør-Rogaland har Lyse som strømleverandør og Lyse er også en kjent merkevare nasjonalt. Nylig kjøpte Lyse energimålingstjenestene til Eviny og ble med det landets ledende selskap på energimåling til borettslag. I tillegg har selskapet tatt en viktig rolle som leverandør av fastpris til bedrift. Alt dette blir nå Solveigs nye arbeidsområde.

– Jeg gleder meg til å begynne! Vi er en sentral del av hverdagen til folk og har en viktig rolle i å være en trygg og pålitelig strømleverandør med et stort hjerte for kundene, sier hun.

Kjenner konsernet godt
Gjerde Hjelle har lang fartstid i Lyse og har jobbet både som koordinator for konsernledelsen, økonomidirektør for televirksomheten og direktør for økonomi og rammebetingelser i strømnettseslskapet Lnett. Konserndirektør for Fornybar Energi Leiv Ingve Ørke trekker frem at hun har bred forståelse for Lyses virksomhet.

– Styret er godt fornøyd med at Solveig har takket ja til stillingen. Gjennom over 15 år i Lyse kjenner hun konsernet godt. Hun har hatt ulike roller på tvers av forretningsområdene, noe som er en styrke for et selskap som samarbeider internt på tvers, sier han.

Solveig Gjerde Hjelle tiltrer stillingen 1. april 2024.

Lyse ønsker også å takke avtroppende administrerende direktør Ane Marte Hausken for den store arbeidsinnsatsen hun har lagt ned i Lyse Energi AS i en krevende periode med strømkrise og stor usikkerhet.