mareld
Området hvor havvindparken Mareld er tenkt å ligge, 4 mil utenfor Lysekil. Kart: Freja Offshore

NVE er skeptisk til tellingen av fugl for Mareld-prosjektet i Skagerrak.

På svensk område i Skagerrak planlegges det et flytende vindkraftverk, Mareld, ca. fire mil utenfor kysten ved Lysekil. Det planlegges 165 turbiner med en totalhøyde på cirka 350 meter, med en samlet effekt på 250 MW og med en beregnet årlig produksjon på 12 TWh. Prosjektet er nå til behandling...
Artikkelen er 376 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.