blyverket
Forbrukerrådet leder Inger Lise Blyverket. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Strømsalgselskapene binder sanntidsmålere til egne strømavtaler, og gjør det både dyrt og vanskelig å bytte, hevder Forbrukerrådet.

Den nye nettleiemodellen krever at forbrukerne har et bevisst forhold til hvor mye strøm de bruker på én gang. For å holde et lavt effektforbruk, må forbrukerne enten lære av sine historiske forbrukstopper, eller investere i utstyr som viser forbruket i sanntid. I dag er det i hovedsak strømsalgsselskapene som...
Artikkelen er 362 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.