Montører fra Linea i arbeid med feilretting under ekstremværet på Helgeland (Foto: Linea/Frode Dorp)

Statnett reserverer 675 MW til nytt forbruk på Helgeland, som står overfor betydelige industrielle investeringer i årene fremover.

675 MW representerer en økning på rundt 70 % sammenlignet med dagens forbruk. Pressemeldingen fra Statnett utgjør uten tvil en gledelig nyhet for regionen, ifølge Linea. Det største potensialet ligger som forventet i tilknytningspunktet Nedre Røssåga i Hemnes kommune. Andre deler av Helgeland står imidlertid overfor visse kapasitetsmessige utfordringer, og...
Artikkelen er 267 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.