nsl
Fra leggingen av North Sea Link (NSL) mellom Norge og England. Foto: Statnett

I forbindelse med enerett på salg av strøm som RME ga til Nord Pool.

EØS-tilsynet ESA har i dag sendt brev til Norge med foreløpige innsigelser angående Nord Pool-konsernets enerett til å organisere auksjoner på strøm, blant annet på kapasiteten til kraftkabelen mellom Norge og Storbritannia. Det skriver ESA i en pressemelding. I juli 2022 mottok ESA en klage mot Norge med påstand om...
Artikkelen er 250 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.