mast vinter
Illustrasjonsfoto: Henrik Glette/Statnett

Frekvensen var utenfor frekvensbåndet i 9714 minutter i fjor.

Dette er 286 minutter under det felles nordiske målet på maksimum 10.000 minutter, går det fram i Statnetts rapport fra systemansvarlige til RME om kraftsystemet i 2023, som Energiteknikk har sett. Til sammenligning var avviket 9376 minutter i 2022. Selv om fjoråret ble frekvensmessig var dårligere enn 2022, var det...
Artikkelen er 474 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.