statnett
Statnetts hovedkontor i Nydalen i Oslo. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Statnetts samlede systemdriftskostander ble 2629 millioner kroner i fjor, en nedgang fra rekordåret 2022.

I 2022 kom systemdriftskotstnadene nemlig på hele 3376 millioner kroner. Det går fram av rapporten fra systemansvarlige til RME om driften av kraftsystemet i 2023, som Energiteknikk har sett. Den generelle trenden for de totale systemdriftskostnadene  (se tabell under) viser et relativt jevnt nivå i årene fra 2014 til 2020....
Artikkelen er 495 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.