eikredammen
Eikredammen i Hemsedal kommune. Dammen er inntaksmagasin for Hemsil 2 og det som kan bli Hemsil 3. Foto: Hafslund Eco/Aerosport Norge

Hvis Hafslund Eco får konsesjon i sommer og hvis byggingen går helt som planlagt.

For halvannet år siden ba Hafslund Eco om at konsesjonsbehandlingen av Hemsil 3 kraftverk i Gol i Hallingdal skulle gjenopptas, etter at planene ble skrinlagt i 2017. Bakgrunnen for gjenopptagelsen var positive endringer i grunnrentebeskatningen. Kraftverket er en parallell utbygging til kraftverket Hemsil 2, som utnytter det samme vannfallet. Hemsil...
Artikkelen er 686 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.