Foto: Tore Halvorsen

Det var i fjor overskridelse av spenningsgrenser på 301 kV og 421 kV i 712.993 minutter.

Det er en kraftig forbedring fra året før, da det var 1.149.123 minutter med overskridelse av spenningsgrensene. I 2021 var det til sammenligning 1.413.469 minutter med slike overskridelser. Det går fram i Statnetts rapport fra systemansvarlige til RME om driften av kraftsystemet i 2023, som Energiteknikk har sett. Ny reaktor...
Artikkelen er 215 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.