Kristen Rockland Aarethun er teknisk leder og Eve Walseth prosjektleder for Illvatn pumpekraft. Foto: Hydro Energi

I løpet av 2024 kommer Hydro Energi til å ta beslutningen om de skal bygge ut Norges første store pumpekraftprosjekt på mange år.

Konsesjonen har ligget klar siden april 2020. – Vi jobber intenst med utviklingen av prosjektet akkurat nå, sier prosjektleder Eve Cathrin Walseth hos Hydro Energi AS til Energiteknikk. Hydros hensikt med å bygge pumpekraftverket er å redusere mengden vann som går utenom kraftverkene i tilknytning til Fortun-reguleringen i perioder med...
Artikkelen er 267 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.