Rånåsfoss
Ifølge NVE ligger det et stort potensial i oppgradering av våre vannkraftverk (illustrasjon) Foto: Akershus Energi

Servi Group og Vertikal Service vil samarbeide.

Gjennom samarbeid vil Servi Group og Vertikal Service tilby en komplett leveranse til sine kunder, skriver selskapene i en felles pressemelding.

– Oppgradering og optimalisering av eldre vannkraftverk samt utvikling av nye hydraulikksystem til kraftverkene, er noe vi ser en økt etterspørsel på nå som energibehovet i Norge øker, sier Henning Midttun, VP Business Development i Servi Group.

Stort potensial

Ifølge NVEs langsiktige kraftmarkedsanalyse ligger det et stort potensial i opprustning av norske kraftverk.

Mens Vertikal Service har spesialisert seg inspeksjon og tilkomstteknikk for energisektoren, har Servi Group levert over 600 hydraulikksystem til norske kraftverk.

– Med Servi på laget, kan vi sammen sørge for økt virkningsgrad, reduserte driftsutgifter og forbedret driftssikkerhet hos kraftselskapene, på steder der man ikke skulle tro det var mulig å komme til. Servi sin kompetanse, samt tjeneste og produktportefølje passer veldig godt sammen med vår, sier Leif Røv, director i Vertikal Service.

Første felles kontrakt

Servi og Vertikal Service samarbeider nå om rehabilitering av en stor bunntappeventil på et vannkraftverk sør for Narvik. De fikk kontrakten i fjor.

Her står Vertikal Service for planlegging, prosjektering og prosjektledelse, i tillegg til arbeidssikring og tilkomstteknikk for arbeid på området. I tillegg står Vertikal Service for all mekanisk rehabilitering og overflatebehandling. Servi står for all hydraulikk og styring samt installasjon og idriftsetting av dette utstyret.

– Dette er en typisk prosjektleveranse hvor vi ser vi kan få nytte av hverandres kompetanse og erfaring, sier Leif Røv.