Magasinet Votnavatn hører til kraftverket Novle, og det vil bli utnyttet i et Novle 2 pumpekraftverk i den planlagte Røldal-Suldal-utbyggingen. Foto: Lyse

I mange år var det bare Sira-Kvina som interesserte seg for pumpekraft. Nå er flere andre store vannkraftprodusenter kommet på banen, også Statkraft.

Pumpekraft har fått et helt annen fokus hos ledelsen i kraftselskapene etter at krigen i Ukraina og skyhøye priser på gass i Europa sendte kraftprisene til himmels høsten 2021. Det endret tenkningen omkring hva som kan bli prisene på elektrisk kraft i fremtiden. Nå ser man for seg et betydelig...
Artikkelen er 676 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.