Seksjonssjef Carsten Stig Jensen i NVE forventer at flere tunge konsesjonssaker fremover, slike som Røldal-Suldal-utbyggingen de nå har fått på sitt bord. Disse må NVE prioritere. Foto: Stein Arne Bakken

NVE vil prioritere konsesjonssøknader om utbygging av regulert vannkraft. Småkraft-prosjekter kommer bak i køen.

Seksjonssjef Carsten Stig Jensen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) viser til at Energidepartementet i sitt tildelingsbrev for 2024 har gitt NVE føringer om å prioritere større prosjekter som gir mye ny kraft, og ikke minst effekt, som bidrag til større fleksibilitet i kraftsystemet.  – De aller fleste småkraftprosjekter vil...
Artikkelen er 505 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.