ertsmyra
Ertsmyra transformatorstasjon på Tonstad i Sirdal kommune i Agder. Arkivfoto: Statnett

NVE har gitt Statnett konsesjon til å bygge nye anlegg på Ertsmyra transformatorstasjon.

Ertsmyra stasjon i Sirdal kommune i Agder ble ferdig bygget i 2018, men Statnett søkte i oktober i fjor om å etablere flere anlegg innenfor stasjonens gjerde: En ny transformator med ytelse 300 MVA og omsetning 420/132 kV En ny transformatorsjakt med grunnflate på 355 m2 og høyde på ca....
Artikkelen er 243 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.