aneo siemens hybrid
Fra venstre: Peter Bakkeid, Henrik Fongen og Vebjørn Haukaas fra Aneo, Ketil Aagesen fra Siemens Energy, Gunnar Hovland fra Aneo, Kjell Ingvar Ustad, Wiggo Tetlie og Lars Barstad fra Siemens Energy. Foto: Aneo

Aneo og Siemens Energy har signert en avtale om etablering av hybridkraftverk ved installasjon av batteriteknologi ved vannkraftverk.

Med pilotprosjektet HydroBattery blir Aneo blant de første i Norden til å undersøke hvordan batteriteknologi ved vannkraftanlegg kan bidra inn i kraftsystemet, skriver selskapet i en pressemelding. – Vi er overbeviste om at det å etablere hybriddrift med batterier på våre kraftstasjoner vil bidra både til bedre lønnsomhet for oss,...
Artikkelen er 415 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.